Κατάλογος προϊόντων

powered by

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ!

Εγγραφείτε σήμερα για πλήρη πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες μας: κατάλογος TecDoc, οδηγίες και βίντεο τοποθέτησης, πρόγραμμα μπόνους καθώς ακι τρέχουσες, τεχνικές πληροφορίες σχετικά με τα προϊόντα μας.

Εγγραφή τώρα!

Βολάν διπλής μάζας LuK (ΒΔΜ) με φυγόκεντρο αποσβεστήρα τύπου εκκρεμούς

LuK Dual Mass Flywheel with Centrifugal Pendulum-type Absorber

Αυτό το μικρό εξάρτημα σημαίνει μεγάλη εξοικονόμηση καυσίμου

Περιγραφή προϊόντος:

Μετά την επιτυχία της στην ανάπτυξη του βολάν διπλής μάζας (ΒΔΜ), η LuK θέτει νέο ορόσημο στην τεχνολογία απόσβεσης κραδασμών, ενσωματώνοντας έναν φυγόκεντρο αποσβεστήρα τύπου εκκρεμούς (χωρίς να αυξηθούν οι διαστάσεις του εξαρτήματος). Με αυτόν τον τρόπο, αυξάνεται η ικανότητα απόσβεσης μέσω ενός πρόσθετου εξαρτήματος προσαρμογής των αριθμού στροφών.

Σε ένα ΒΔΜ, το βολάν διαθέτει δύο μάζες οι οποίες μπορούν να περιστρέφονται αντίθετα μεταξύ τους έως 120° μέσω ενός ρουλεμάν. Και οι δύο μάζες συνδέονται μέσω ενός αποδοτικού συστήματος ελατηρίων-απόσβεσης. Προσθέτοντας έναν φυγόκεντρο αποσβεστήρα τύπου εκκρεμούς, η απόδοση απόσβεσης αυξάνεται ακόμη περισσότερο. Με αυτόν τον τρόπο, οι νέοι σχεδιασμοί κινητήρων, μπορούν να αξιοποιήσουν τη δυναμική τους για μείωση καυσίμου και εκπομπών CO2, διατηρώντας τα υψηλά επίπεδα οδηγικής άνεσης.

Ο ρόλος του φυγόκεντρου αποσβεστήρα τύπου εκκρεμούς είναι απλός – οι μάζες ταλάντωσης με το ελατήριο σε προένταση, δονούνται αντίθετα από τους στρεπτικούς κραδασμούς του κινητήρα, γεγονός το οποίο είναι ιδιαίτερα έντονο σε χαμηλούς αριθμούς στροφών του κινητήρα.

Επομένως, η ενέργεια που προκαλείται από τις ανομοιομορφίες περιστροφής, απορροφάται πλήρως από το εκκρεμές. Και έτσι, μειώνονται οι κραδασμοί στο σύστημα μετάδοσης της κίνησης.

 
Οφέλη:
 
  • Αποτρέπει τον θόρυβο και τους κραδασμούς από το σύστημα μετάδοσης της κίνησης
  • Μεγάλη διάρκεια ζωής
  • Επιτρέπει την άνετη οδήγηση σε πολύ χαμηλό αριθμό στροφών κινητήρα
  • Μειώνει την κατανάλωση καυσίμου και τις εκπομπές CO2
  • Η LuK είναι ο πρώτος προμηθευτής εφαρμογών οχημάτων με φυγόκεντρους αποσβεστήρες τύπου εκκρεμούς και η Schaeffler Automotive Aftermarket τους προμηθεύει στην αγορά ανταλλακτικών
Επιστροφή στην Eπισκόπηση
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ!

Εγγραφείτε σήμερα για πλήρη πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες μας: κατάλογος TecDoc, οδηγίες και βίντεο τοποθέτησης, πρόγραμμα μπόνους καθώς ακι τρέχουσες, τεχνικές πληροφορίες σχετικά με τα προϊόντα μας.

Εγγραφή τώρα!
Schaeffler REPXPERT Service Center
Έχετε απορίες ή χρειάζεστε βοήθεια;
Επικοινωνήστε μαζί μας
Schaeffler REPXPERT Service Center Greece
info@repxpert.gr