Κατάλογος προϊόντων

powered by

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ!

Εγγραφείτε σήμερα για πλήρη πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες μας: κατάλογος TecDoc, οδηγίες και βίντεο τοποθέτησης, πρόγραμμα μπόνους καθώς ακι τρέχουσες, τεχνικές πληροφορίες σχετικά με τα προϊόντα μας.

Εγγραφή τώρα!

Διπλός συμπλέκτης LuK

LuK Double Clutch

Τα κιβώτια ταχυτήτων διπλού συμπλέκτη προφέρουν βελτιωμένη δυναμική οδήγησης και αποδοτικότητα

Περιγραφή προϊόντος:

Εξαιρετικά σημαντικό ρόλο στην ανάπτυξη των οχημάτων παίζει η μείωση της κατανάλωσης καυσίμου και των εκπομπών CO2. Τα κιβώτια ταχυτήτων διπλού συμπλέκτη συμβάλλουν σημαντικά σε αυτό.

Ιδιαίτερο ρόλο παίζει και ο συμπλέκτης. Η βάση διαμορφώνεται από ένα μηχανικό κιβώτιο ταχυτήτων. Κινείται από δύο συμπλέκτες που είναι τοποθετημένοι σε δύο ενσωματωμένους ο ένας στον άλλον, πρωτεύοντες άξονες κιβωτίου ταχυτήτων. Οι ζυγές ταχύτητες ενεργοποιούνται από τον ένα συμπλέκτη και οι μονές ταχύτητες από τον άλλον. Ο έλεγχος και η ενεργοποίηση του συμπλέκτη πραγματοποιούνται αυτόματα ή μέσω μιας δεύτερης διαδρομής αλλαγής – σε κάθε περίπτωση, χωρίς πεντάλ συμπλέκτη.

Ενώ το όχημα κινείται με μια επιλεγμένη ταχύτητα, προεπιλέγεται η επόμενη ταχύτητα αλλά είναι αδρανής. Όταν επιτευχθεί το ιδανικό σημείο αλλαγής, ανοίγει ο αντίστοιχος συμπλέκτης και η επόμενη ταχύτητα ενεργοποιείται σε κλάσματα δευτερολέπτων. Το αποτέλεσμα είναι οδήγηση χωρίς σχεδόν καμία διακοπή ισχύος.

Εντυπωσιάζουν επίσης οι οδηγικές επιδόσεις, η επιτάχυνση και η κατανάλωση που επιτυγχάνονται μέσω του διπλού συμπλέκτη. Συγκριτικά με ένα μηχανικό κιβώτιο ταχυτήτων, ένα κιβώτιο ταχυτήτων διπλού συμπλέκτη μπορεί να παρέχει έως και 6 τοις εκατό λιγότερη κατανάλωση καυσίμου. Συγκριτικά με ένα αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων (με μετατροπέα ροπής), μπορεί να επιτευχθεί εξοικονόμηση καυσίμου από 15 έως 20%.

Οι διπλοί υγροί (σε λουτρό λαδιού) ή ξηροί συμπλέκτες χρησιμοποιούνται ανάλογα με τις προδιαγραφές.


 
Οφέλη:
 
  • Αποτρέπει τον θόρυβο και τους κραδασμούς από το σύστημα μετάδοσης της κίνησης
  • Μεγάλη διάρκεια ζωής
  • Μειώνει τις εκπομπές CO2
  • Πολύ δημοφιλές στους κατασκευαστές των οχημάτων. Ένα στα δύο καινούρια φορτηγά και ελαφρά φορτηγά εξοπλίζονται με ΒΔΜ από την LuK.
  • Η LuK προμηθεύει σχεδόν ολόκληρο το aftermarket με βολάν διπλής μάζας σε ποιότητα OE
Επιστροφή στην Eπισκόπηση
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ!

Εγγραφείτε σήμερα για πλήρη πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες μας: κατάλογος TecDoc, οδηγίες και βίντεο τοποθέτησης, πρόγραμμα μπόνους καθώς ακι τρέχουσες, τεχνικές πληροφορίες σχετικά με τα προϊόντα μας.

Εγγραφή τώρα!
Schaeffler REPXPERT Service Center
Έχετε απορίες ή χρειάζεστε βοήθεια;
Επικοινωνήστε μαζί μας
Schaeffler REPXPERT Service Center Greece
info@repxpert.gr