Η Schaeffler ξεκινάει τη μαζική παραγωγή ηλεκτροκινητήρων

Τα κιβώτια ταχυτήτων με ηλεκτρικό άξονα της Schaeffler διαθέτουν έναν εξαιρετικά συμπαγή σχεδιασμό.

Τα κιβώτια ταχυτήτων με ηλεκτρικό άξονα της Schaeffler διαθέτουν έναν εξαιρετικά συμπαγή σχεδιασμό.

Ευρύ φάσμα εφαρμογών, από 20 έως παραπάνω από 300 kW: Ηλεκτροκινητήρες Schaeffler για υβριδικές μονάδες, υβριδικά κιβώτια ταχυτήτων και συστήματα μετάδοσης της κίνησης, με πλήρως ηλεκτρικό άξονα.

Ευρύ φάσμα εφαρμογών, από 20 έως παραπάνω από 300 kW: Ηλεκτροκινητήρες Schaeffler για υβριδικές μονάδες, υβριδικά κιβώτια ταχυτήτων και συστήματα μετάδοσης της κίνησης, με πλήρως ηλεκτρικό άξονα.

Τα ειδικά, υβριδικά κιβώτια ταχυτήτων της Schaeffler προσφέρουν βαθμίδα ισχύος 120 kW. 

Τα ειδικά, υβριδικά κιβώτια ταχυτήτων της Schaeffler προσφέρουν βαθμίδα ισχύος 120 kW. 

H Schaeffler αποκομίζει πλέον τα οφέλη της απόφασής της για τη δημιουργία ενός συγκεκριμένου επιχειρηματικού τομέα τρία χρόνια πριν, στις αρχές του 2018. Η έναρξη μαζικής παραγωγής για πολλαπλά προϊόντα σε όλα τα επίπεδα εξηλεκτρισμού, πιστοποιεί την επιτυχή δέσμευση της Schaeffler στον τομέα της ηλεκτροκίνησης και το κύρος της ως τεχνολογικός εταίρος στη βελτίωση των τρόπων μετακίνησης. «Έχουμε μετατραπεί επιτυχώς σε έναν προμηθευτή συστημάτων μετάδοσης της κίνησης, για βιώσιμες λύσεις ηλεκτροκίνησης και έχουμε εδραιωθεί ως ένας αξιόπιστος συνεργάτης για τους πελάτες μας», αναφέρει ο Matthias Zink, CEO Automotive Technologies στην Schaeffler AG. Η βασική διαφορά της Schaeffler είναι η τεχνογνωσία της σχετικά με τα εξαρτήματα και τα συστήματα. «Έχουμε δεσμευτεί με την ηλεκτροκίνηση για περισσότερα από 20 χρόνια και κατανοούμε τις απαιτήσεις σχετικά με τα συστήματα μετάδοσης της κίνησης. Οι δυνατότητες καινοτομίας μας ως παγκόσμιος προμηθευτής στον τομέα της αυτοκινητοβιομηχανίας και της βαριάς βιομηχανίας, σε συνδυασμό με τις ισχυρές, βιομηχανικές δεξιότητές μάς καθιστούν έναν προτιμώμενο συνεργάτη για τους πελάτες μας».
Τα τελευταία χρόνια, η Schaeffler βελτιώνει σταδιακά την εξειδίκευσή της σχετικά με την ηλεκτροκίνηση, πραγματοποιώντας στοχευμένες αγορές. Η αγορά της Elmotec Statomat στα τέλη του 2018, ενίσχυσε περαιτέρω την εξειδίκευση στην τεχνολογία περιέλιξης, παρέχοντας στην Schaeffler ολοκληρωμένη κάλυψη σε όλα τα επίπεδα βιομηχανοποίησης των ηλεκτροκινητήρων. Ακόμα μία επιτυχημένη ενέργεια το 2016, ήταν η εξαγορά της Compact Dynamics, ένας ειδικός στην ανάπτυξη καινοτόμων σχεδιασμών για ηλεκτρικά συστήματα κίνησης. Στο μεταξύ, η κοινοπραξία Schaeffler Paravan Technologie σχεδιάζει το σύστημα διεύθυνσης με καλώδια (steer-by-wire) Space Drive, μια σημαντική τεχνολογία για την αυτόνομη οδήγηση.

Λύσεις μαζικής παραγωγής σε όλα τα επίπεδα εξηλεκτρισμού
Η Schaeffler, παρέχει τεχνολογίες για όλα τα εξηλεκτρισμένα συστήματα μετάδοσης της κίνησης. Η μαζική παραγωγή κιβωτίων ταχυτήτων με e-axle, ένα βασικό εξάρτημα των συστημάτων e-axles, εξελίσσεται επιτυχώς από το 2017, παρέχοντας βέλτιστες σχέσεις μετάδοσης και μετάδοση ισχύος από τον ηλεκτροκινητήρα στους τροχούς. Αποτελεί ένα εξαιρετικά πολυμορφικό εξάρτημα με ευρύ φάσμα εφαρμογών. Στο Audi e-tron, για παράδειγμα, τα κιβώτια ταχυτήτων με e-axle της Schaeffler, με διαφορετικούς δομικούς σχεδιασμούς, χρησιμοποιούνται και στους δύο άξονες για τη δυνατότητα τετρακίνησης. Και το Porsche Taycan, είναι εξοπλισμένο με ένα υψηλής απόδοσης ομοαξονικό κιβώτιο ταχυτήτων με τον ηλεκτρικό άξονα της Schaeffler, προκειμένου να παρέχει την απαιτούμενη σχέση μετάδοσης στον μπροστινό άξονα. Το 2020, απονεμήθηκε στη Schaeffler το διακεκριμένο βραβείο PACE, το οποίο θεωρείται από τη παγκόσμια βιομηχανία ως το ορόσημο για επιτυχημένα προγράμματα αυτοκινήτων. Η Schaeffler εξασφάλισε επίσης διάφορες παραγγελίες για την ολοκληρωμένη λύση της «e-axle 3 σε 1», η οποία συνδυάζει τον ηλεκτροκινητήρα, τη μονάδα μετάδοσης της κίνησης και το ηλεκτρονικό σύστημα ισχύος σε ένα μόνο σύστημα. Αποτελούν υψηλής απόδοσης ηλεκτρικούς άξονες, με βελτιωμένη πυκνότητα ισχύος.

Ηλεκτροκινητήρες: Έναρξη μαζικής παραγωγής
Αυτό τον χρόνο ξεκινάει η μαζική παραγωγή υβριδικών μονάδων, υβριδικών μονάδων μετάδοσης και κιβωτίων ταχυτήτων με πλήρως ηλεκτρικό άξονα. Η βάση της παραγωγής ηλεκτροκινητήρων της Schaeffler είναι μια αρθρωτή, εξαιρετικά ολοκληρωμένη τεχνολογική πλατφόρμα. Η μεγάλη εμπειρία της Schaeffler στους τομείς της παραγωγής και της τεχνολογίας σε όλα τα εξαρτήματα των συστημάτων ηλεκτροκίνησης, είναι το κύριο συστατικό για την επιτυχή βιομηχανοποίηση των προϊόντων, που είναι εξίσου τεχνολογικά προηγμένα και εξαιρετικά επικερδή. Παράλληλα με μια σειρά παραγγελιών μαζικής παραγωγής για ηλεκτροκινητήρες στην κατηγορία των επιβατικών οχημάτων, η Schaeffler κατέκτησε πρόσφατα ακόμη ένα ορόσημο, εισάγοντας τις εφαρμογές βαρέως τύπου για τα επαγγελματικά οχήματα. Η Schaeffler ανακοίνωσε την παραγγελία μαζικής παραγωγής για ηλεκτροκινητήρες με τεχνολογία περιέλιξης, η οποία παρέχει υψηλή πυκνότητα ισχύος καθώς και πλεονεκτήματα κατά τη συναρμολόγηση.

​​​​​​​Ρεκόρ παραγγελιών για ειδικά υβριδικά συστήματα κίνησης
Σύμφωνα με περσινές αναφορές, η Schaeffler έλαβε ρεκόρ παραγγελιών για ειδικά υβριδικά συστήματα μετάδοσης της κίνησης. Από το 2024, η Schaeffler θα παρέχει μια ολοκληρωμένη μονάδα μετάδοσης της κίνησης, η οποία αποτελείται από δύο ηλεκτροκινητήρες και κιβώτιο ταχυτήτων με ενσωματωμένο το ηλεκτρονικό σύστημα ισχύος. Η βαθμίδα ισχύος 120 kW του συστήματος, προσφέρει απόδοση αγωνιστικού οχήματος, με χαμηλή κατανάλωση καυσίμου. «Σημειώνουμε εξαιρετική πρόοδο», αναφέρει ο Dr. Jochen Schröder, πρόεδρος του επιχειρηματικού τομέα ηλεκτρικής κινητικότητας. «Η αρθρωτή γκάμα των προϊόντων, μας επιτρέπει να προσφέρουμε εξατομικευμένες λύσεις μαζικής παραγωγής, που ανταποκρίνονται σε όλες τις απαιτήσεις των πελατών», συνεχίζει ο Dr. Schröder. Αυτές οι επιτυχίες στον επιχειρηματικό τομέα ηλεκτρικής κινητικότητας, αντανακλούν γενικά το υψηλό κύρος που χαρακτηρίζει έναν προμηθευτή στον τομέα της αυτοκινητοβιομηχανίας και της βαριάς βιομηχανίας. Η Schaeffler είναι ένας προμηθευτής εξαρτημάτων, συστημάτων και υπηρεσιών, όπως υποδεικνύει η ολοκληρωμένη γκάμα των προϊόντων της.