Για την ομαλή λειτουργία, Κιτ εργαλείων τοποθέτησης 400 0537 10, για τις μονάδες απόσβεσης

DS34435 Kupplungsmodul-1634x919px.jpg
DS34435 Werkzeug-thema-1634x919px.jpg
Στα μοντέλα Audi A4, A5, A6, Q5 με 6τάχυτο μηχανικό κιβώτιο, 7τάχυτο κιβώτιο DSG και CVT, οι αποσβεστήρες στρεπτικών κραδασμών και τα Βολάν Διπλής Μάζας (DMF), δεν συνδέονται απευθείας με τον στροφαλοφόρο άξονα. Ένας ενδιάμεσος δίσκος, μεταφέρει την ισχύ του κινητήρα, στο ΒΔΜ.

Γιατί είναι όλα αυτά απαραίτητα; Σε αυτά τα κιβώτια ταχυτήτων, το διαφορικό είναι τοποθετημένο πιο πίσω από τον συμπλέκτη. Στο σημείο όπου είναι συνήθως τοποθετημένο το ΒΔΜ, το ημιαξόνιο διασχίζει τη χελώνα. Ο δίσκος που αναφέραμε πριν, δημιουργεί τον απαραίτητο χώρο και διασφαλίζει ότι αυτά τα συστήματα μπορούν επίσης να χρησιμοποιήσουν τη δοκιμασμένη τεχνολογία απόσβεσης.

Κατά τις εργασίες επισκευής σε τέτοιου είδους μονάδες, η σύνδεση ανάμεσα στον δίσκο του συμπλέκτη και τον δίσκο μετάδοσης της κίνησης, είναι εξαιρετικά σημαντική. Μπορεί να συγκριθεί με τον πηλό σε έναν τροχό αγγειοπλαστικής. Εάν δεν είναι σωστά κεντραρισμένος, είναι σχεδόν αδύνατο να σχηματιστεί κάτι καλλιτεχνικό. Στο σύστημα μετάδοσης της κίνησης, η μετατόπιση, οδηγεί σε απώλεια άνεσης λόγω βουητών και κραδασμών.
​​​​​​​
Για να αποτρέπεται αυτό, η Schaeffler προσφέρει ένα κιτ εργαλείων τοποθέτησης, που επιτρέπει την τοποθέτηση χωρίς μετατόπιση.

Το εργαλείο ακτινικής στήριξης (1) είναι σημαντικό για την ομαλή λειτουργία του συστήματος μετάδοσης της κίνησης. Συνδέει την οπή ένδειξης του δίσκου, με το άνοιγμα στη χελώνα του κιβωτίου ταχυτήτων. Με μια πρώτη ματιά, δεν υπάρχει διαφορά μεταξύ της οπής ένδειξης και των υπόλοιπων οπών τοποθέτησης. Ωστόσο, εξετάζοντας πιο προσεκτικά, διαπιστώνει κανείς ότι έχει οβάλ σχήμα. Χρησιμοποιείται για την ακριβή ευθυγράμμιση των οπών με σπείρωμα στον δίσκο μετάδοσης της κίνησης, με αυτές του δίσκου του συμπλέκτη μέσω της πρώτης βίδας. Αυτός είναι ο μοναδικός τρόπος για να επιτευχθεί απόλυτη άνεση σε αυτές τις μονάδες.

Μέσω της λαβής (2), οι μονάδες μπορούν να τραβηχτούν προς τα έξω ή να πιεστούν στο κιβώτιο ταχυτήτων εύκολα και χωρίς ζημιές.
​​​​​​​
Το εργαλείο αξονικής στήριξης (3) αποτρέπει τη μετακίνηση της μονάδας κατά τη σύνδεση του κιβωτίου ταχυτήτων με τον πρωτεύοντα άξονα.

Κάθε μονάδα διατίθεται με οδηγίες τοποθέτησης, ως βοήθημα για τη χρήση των εργαλείων.

Οδηγίες τοποθέτησης σχετικά με το κάθε όχημα, μπορείτε να βρείτε στο REPXPERT, καθώς και περισσότερες πληροφορίες για το ανταλλακτικό, διατίθενται στην ιστοσελίδα www.repxpert.gr
Εάν έχετε απορίες, επικοινωνήστε μαζί μας χρησιμοποιώντας τη φόρμα επικοινωνίας.