Σωστή τοποθέτηση ρουλεμάν τροχών γενιάς 2.1, με ασφαλιστικό δακτύλιο

DS34434 REPXPERT-Thema-des-Monats-Oktober-NEU.jpg
Κατά κανόνα, ένα ρουλεμάν τροχού πιέζεται ή έλκεται στο άκρο, από τον εξωτερικό δακτύλιο. Διαφορετικά, ο τζόγος του ρουλεμάν ή η προένταση, θα επηρεαστούν αρνητικά, και αυτό θα προκαλέσει πρόωρη φθορά.

Αλλά πώς μπορεί κανείς να πιέσει μια μονάδα ρουλεμάν τροχού γενιάς 2.1, όταν η πλήμνη του τροχού, καλύπτει τον εξωτερικό δακτύλιο;

Απευθείας μέσω της πλήμνης τροχού; Ποτέ!

Το γεγονός αυτό θα παρήγαγε δύναμη μέσω του εσωτερικού δακτυλίου του ρουλεμάν και επομένως, θα προκαλούσε ζημιές ή θα κατέστρεφε την μονάδα του ρουλεμάν τροχού. Επιπλέον, είναι πιθανόν ο ασφαλιστικός δακτύλιος να μην εμπλακεί σωστά στην αυλάκωση του ακραξονίου, που σημαίνει ότι η μονάδα ρουλεμάν τροχού, δεν θα συγκρατηθεί αξονικά και, κατά συνέπεια, η ένδειξη των στροφών του τροχού, μπορεί να είναι εσφαλμένη.

Είναι σημαντικό να χρησιμοποιήσετε ένα ειδικό εργαλείο (π.χ σειρά Klann KL-0041-4xx). Αυτό προσαρμόζεται απευθείας στον ασφαλιστικό δακτύλιο και τον συγκρατεί. Κατά τη διαδικασία εισαγωγής, ασκείται δύναμη μόνο μέσω του εξωτερικού δακτυλίου. Ένα «κλικ» υποδεικνύει ότι ο ασφαλιστικός δακτύλιος έχει εμπλακεί σωστά στην εσοχή του ακραξονίου. Αυτό σημαίνει, ότι η μονάδα του ρουλεμάν του τροχού, έχει στερεωθεί με ασφάλεια στο ακραξόνιο και το ρουλεμάν τροχού έχει τοποθετηθεί σωστά.

Συμβουλή: Καθαρίστε προσεκτικά την εσοχή του ακραξονίου και αφαιρέστε τυχόν θραύσματα από τον παλιό ασφαλιστικό δακτύλιο, ο οποίος καταστράφηκε κατά τη διαδικασία αφαίρεσης.

Οδηγίες τοποθέτησης σχετικά με το κάθε όχημα, μπορείτε να βρείτε στο REPXPERT, καθώς και περισσότερες πληροφορίες για το ανταλλακτικό, διατίθενται στην ιστοσελίδα www.repxpert.gr
​​​​​​​
Εάν έχετε απορίες, επικοινωνήστε μαζί μας χρησιμοποιώντας τη φόρμα επικοινωνίας.
Σωστή τοποθέτηση ρουλεμάν τροχών γενιάς 2.1, με ασφαλιστικό δακτύλιο